Școala Varlaam este centrul reper al unei comunități care învață într-un spirit viu ortodox și inspiră generațiile viitoare împărtășind experiențe inovatoare și de impact.
Construim viitorul transformându-ne cu sens.
Credință
Iubire
Excelență
Responsabilitate
Discernământ
Măreția noastră ca educatori depinde de capacitatea noastră de a vedea măreția la cei pe care îi învățăm. Cei cărora le predăm devin exact așa cum îi vedem. Elevul dotat va răspunde la provocările pe care i le dăm și la credința noastră că le va rezolva. Elevul cu probleme va răspunde la frustrarea și la teama noastră. Elevul care se află în fața unei incertitudini va răspunde la starea și credința noastră vie în Dumnezeu. Credem într-o educație personalizată care dezvoltă atât dimensiunea cognitivă (IQ) cât și pe cea emoțională (EQ) și care are mereu în centru dimensiunea spirituală (SQ), esențială în împlinirea vieții noastre.
În spatele fiecărui subiect pe care îl îndrăgesc acum se află o persoană care la un moment dat m-a iubit. Învățarea are loc în relație cu ceilalți. Calitatea și cantitatea învățării depind de calitatea relațiilor în cadrul cărora au loc activitățile de învățare. Construirea comunității, în cadrul relațiilor școală – elev, elev – elev, părinte – elev, părinte – părinte, școală – părinte, școală – biserică, părinte – biserică, este esențială pentru noi pentru a inspira învățarea. Educația este coloana vertebrală care asigură existența și viitorul comunității. Școala Varlaam este spațiul de întâlnire al unei comunități care dorește să învețe și să fie mai bună pentru România secolului 21, într-un spirit viu ortodox.
Învățarea nu are loc între gura cuiva și urechea altcuiva. Are loc între inimi și minți. Cele mai bune momente sunt acelea când simțim dorința de a descoperi și învăța în prezența celor cărora le predăm. Talentele și nevoile lor ne inspiră iar învățarea noastră o inspiră pe a lor. De aceea, pentru noi, descoperirea talentelor și cultivarea personalizată a celor șapte competențe cheie pentru reușita în secolul 21 este o prioritate de dezvoltare și transformare continuă pentru întreaga echipă educațională a Școlii Varlaam. Cele șapte competențe cheie pe care le urmărim sunt: Gândirea critică și Soluționarea Problemelor, Colaborare și Leadership personal, Curiozitate și Creativitate, Agilitate și Adaptabilitate, Inițiativă și Perseverență, Comunicare scrisă, verbală și multimedia, Accesarea și Analiza informațiilor.
Rog pe Dumnezeu ca aici, la Şcoala Varlaam Mitropolitul să se întâlnească frumos şi autentic dorul părinţilor pentru o educaţie aleasă a copiilor, priceperea unui dascăl de seamă şi duhul creştin, adică Familia, Şcoala şi Biserica deopotrivă.
Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei
Noi nu am avut posibilitatea să mergem la o şcoală ca Şcoala Varlaam Mitropolitul. Voi fi însă foarte mulţumit dacă, peste ani de zile mă voi întâlni cu un absolvent al acesteia care îmi va spune, bucuros şi nostalgic: Şi eu am fost la Şcoala Varlaam.
Consilier Învăţământ Arhiepiscopia Iaşilor
Doamne, ajută-ne să învăţăm şi noi şi să învăţăm şi pe copiii noştri meşteşugul bucuriei Tale.
Centrul de Formare şi Consiliere „Sf. Arh. Mihail şi Gavriil”
Sunt mama a doi copii şi de 5 ani conduc un post de radio pentru copii şi părinţi. E important pentru mine ca elevii să meargă la şcoală cu bucurie, să înveţe cu pasiune, să-şi dezvolte potenţialul, să fie ascultaţi şi pregătiţi fiecare în ritmul lui, la standarde înalte. Apreciez şcoala în care părinţii sunt parteneri în educaţie, şcoala în care accentul se pune nu doar pe dezvoltarea minţii, ci şi pe liniştea sufletească şi sănătatea fizică a copiilor. La Şcoala Varlaam Mitropolitul din Iaşi sunt îndeplinite toate aceste condiţii şi nădăjduiesc că va veni vremea când vor exista şcoli că aceasta în fiecare oraş.
Director General Radio "Itsy Bitsy"
Copiii sunt cea mai de preţ comoară pentru care merită să ne ostenim toată viaţa! A sădi în sufletul copiilor dragostea de Dumnezeu şi de frumos o constituie deosebita lucrare a Şcolii Varlaam Mitropolitul.
Profesor
Cine optează pentru această şcoală va găsi aici valori perene, aşezate, curate, inspirate de duhul adevărului, credinţei, frumuseţii. O şcoală în care fiecare se va descoperi pe sine şi, totodată, se va iniţia în tainele lumii acestea şi în ceea ce este dincolo de ea!
Profesor Universitar
Nicolae Iorga spunea: „Nu creştem copiii pentru noi înşine ci pentru ei înşişi”. Prin Şcoala Varlaam ne propunem să-i îndrumăm pe părinţi şi pe copii să-şi descopere talanţii şi împreună să-i înmulţim.
Director General GMP Advertising/ Comunicare
Aproape tot timpul am fost un autodidact. Deşi am avut oarecare rezultate, şcoala m-a inspirat şi pregătit pentru viaţă foarte puţin, din păcate. Acum, cu trei copii, m-am implicat în acest proiect al Şcolii Varlaam cu multă dragoste şi nădejde, că şcoala îşi va pregăti azi, copiii pentru lumea de mâine, aşa cum mi-am dorit şi eu să fie la şcoală.
Director Municipalităţi şi Fonduri Europene
Toţi oamenii pe care i-am întâlnit în viaţa mea mi-au lăsat ceva din ei şi perspectiva lor: aşa Da şi aşa Nu. Puţini însă mi-au fost Călăuze - care m-au însoţit să îmi găsesc Drumul meu şi să cresc. De aceea, cred că o Şcoală este bună doar în măsura în care devine o Călăuza în viaţa celor care-i trec pragul.
Director Executiv
Pentru mine, misiunea de educator este aceea de a forma spiritul copilului, de a-l încuraja să crească proaspăt şi liber, de a-i fi călăuză, după cum ne îndemna Noica: Să-i iei în mână sufletul şi să i-l joci, ca pe un pumn de grâu: are greutate? E bun de sămânţă? Şi să fii, dacă poţi, nu cel care încearcă să mai culeagă ceva, ci ploaia, ploaia aceea de toamna, care nu ştie nimic despre culesuri...
Director Grădiniță și Școala Primară
O școală este frumoasă numai în măsura în care oglindește sufletul oamenilor care o clădesc. Școala Varlaam reflectă Frumusețea, Calitatea, Devotamentul și Încrederea pe care mereu le-am căutat în formarea mea ca om și ca profesor. Îmi doresc ca împreună cu elevii mei să transform Limba și Literatura Română din Obiectul olimpiadelor, concursurilor și examenelor naționale în Bucuria acestora.
Director Gimnaziu
Școala Varlaam este o provocare pentru orice profesor: valorile, deschiderea către didactică modernă și oamenii minunați asigură un cadru perfect pentru performanța și dezvoltarea armonioasă a elevilor. Excelența, responsabilitatea, gândirea critică, iubirea și credința sunt cele mai frumoase principii sub care se poate clădi o școală. Aplicarea celor mai noi descoperiri ale didacticii și deschiderea către metode avangardiste conturează o școală pentru viitor.
Director Liceu
Școala Varlaam este locul unde pasiunea pentru educație capătă sens. Am șansa să particip la procesul de definire a unui model educațional axat pe dezvoltarea competențelor de viață, prin cultivarea celor trei dimensiuni cheie ale personalității (cognitivă, emoțională și spirituală), într-un spațiu al valorilor creștine autentice.
Director Departamentul de Strategie Educațională
Educația este un proces viu și în continuă mișcare. Cel mai mare ajutor pe care îl putem oferi societății zilelor noastre este educarea copiilor în spiritul moralei creștine, pregătindu-i astfel să devină oameni valoroși. Scopul meu este să susțin metodele interactive de învățare, oferindu-le profesorilor și copiilor acces la resurse educaționale moderne.
Director Departamentul de Achiziții și Dezvoltare
Director adjunct
Asistent medical
Educatoare - Grupa Rândunele
Asistent educațional - Grupa Rândunele
Educatoare - Grupa Ursuleți
Asistent educațional - Grupa Ursuleți
Educatoare - Grupa Furnicuțe
Asistent educațional - Grupa Furnicuțe
Educatoare - Grupa Greierași
Asistent educațional - Grupa Greierași, Profesor de religie
Educatoare - Grupa Rățuște
Asistent educațional - Grupa Rățuște
Educatoare - Grupa Veverițe
Profesor de Limba Engleză și Asistent educațional - Grupa Veverițe
Educatoare - Grupa Libelule
Asistent educațional - Grupa Libelule, Profesor de Limba Engleză
Educatoare - Grupa Licurici
Asistent educațional - Grupa Licurici
Educatoare - Grupa Iepurași
Asistent educațional - Grupa Iepurași
Educatoare - Grupa Vrăbiuțe
Asistent educațional - Grupa Vrăbiuțe
Asistent medical
Învățătoare, Clasa a IV-a A (Armonia)
Învățătoare asistent, Clasa a IV-a A (Armonia)
Învățătoare, Clasa a IV-a B (Allegria)
Învățătoare asistent, Clasa a IV-a B (Allegria)
Învățătoare, Clasa III A (Simfonia)
Învățătoare asistent, Clasa III A (Simfonia)
Învățătoare, Clasa III B (Rapsodia)
Învățătoare asistent, Clasa III B (Rapsodia)
Învățătoare, Clasa II B (Empatia)
Învățătoare asistent, Clasa II B (Empatia)
Învățătoare, Clasa II A (Bucuria)
Învățătoare asistent, Clasa II A (Bucuria)
Învățătoare, Clasa a I-a B (Feeria)
Învățătoare asistent, Clasa a I-a B (Feeria)
Învățătoare, Clasa a I-a A (Prietenia)
Învățătoare asistent, Clasa a I-a A (Prietenia)
Învățătoare, Clasa Pregătitoare A (Curajoșii)
Învățătoare asistent, Clasa Pregătitoare A (Curajoșii)
Învățătoare, Clasa Pregătitoare B (Inimoșii)
Învățătoare asistent, Clasa Pregătitoare B (Inimoșii)
Profesor de Muzică
Profesor de Educație Fizică
Profesor de Religie
Profesor de Limba Engleză
Profesor de Limba Engleză
Profesor de Limba Engleză
Profesor de Informatică
Profesor de Istorie
Profesor de Biologie
Profesor de Fizică și Educație Tehnologică
Profesor de Limba și Literatura Română
Profesor de Limba Germană
Profesor de Limba și Literatura Română
Profesor de Limba Engleză
Profesor de matematică
Profesor de Geografie
Profesor de Literatură Universală
Profesor de Geografie
Profesor de Chimie
Profesor de Chimie
Profesor de Matematică
Profesor de Educație Plastică
Profesor de Religie
Profesor de Limba și Literatura Română,
Profesor de Fizică și Astronomie
Profesor de Științe Umane
Profesor de Limba și Literatura Română, Diriginte clasa a XI-a A
Profesor de Educație Fizică
Profesor de istorie
Profesor de Limba Română și Limba Latină
Bibliotecar
Profesor de Limba și Literatura Română, Diriginte clasa a VI-A
Profesor de Bilogie
Profesor de Limba Latină
Profesor de Chimie
Profesor de Limba Engleză
Profesor de Informatică
Profesor de Limba Engleză
Profesor de Muzică
Profesor de Limba Franceză
Profesor de Economie
Profesor de Matematică
Profesor Limba Germană
Profesor de Istorie si Educație Socială
Consilier vocațional
Psiholog
Psiholog
Psiholog
Psiholog
Specialist Marketing
Coordonator contabilitate
Economist
Asistent economist
Coordonator secretariat
Secretară
Secretar recepție
Coordonator administrativ
Administrator
Administrator IT
Asistent medical
Coordonator Dezvoltare Duhovnicească
Coordonator Consiliu Duhovnicesc
Consilier Duhovnicesc
Școala „Varlaam Mitropolitul” este autorizată de Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP) și de Ministerul Educație Naționale (MEN) din 2010. Grădinița „Varlaam Mitropolitul” este acreditată de ARACIP și MEN din 2012. Nivelul Primar este acreditat de ARACIP și MEN din 2016. Nivelul Gimnazial este acreditat de ARACIP și MEC din 2021. Nivelul Liceal este acreditat de ARACIP și ME din 2023.
Liceul Teoretic Varlaam Mitropolitul Iași a beneficiat, începând cu anul 2017, de finanțarea de bază acordată de la bugetul de stat, în cuantumul și în condițiile Hotărârii Guvernului nr. 136/2016 privind aprobarea normelor metodologice pentru determinarea costului standard per preșcolar / elev și stabilirea finanțării de bază de la bugetul de stat, din sume defalcate din T.V.A. prin bugetele locale, pe baza costului standard per
preșcolar / elev, pentru toți preșcolarii și elevii din învățământul general obligatoriu particular acreditat, precum și pentru cei din învățământul particular liceal acreditat, particular și confesional, cu modificările și completările ulterioare.
În anul 2023, cuantumul total al finanțării de la bugetul de stat pentru Liceul Teoretic Varlaam Mitropolitul este de 3.137 mii lei, acordată pentru elevii de la nivelurile de învățământ acreditate preșcolar, primar, gimnazial (446 elevi înregistrați la data de 04.11.2022 în Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România) și doar începând cu septembrie 2023 pentru elevii nivelului de învățământ liceal acreditat (111 elevi înregistrați la data de 04.12.2023 în Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România).
Sumele primite au fost utilizate și justificate pentru susținerea parțială a cheltuielilor cu salariile personalului didactic și contribuțiile aferente acestora, precum și pentru susținerea parțială a cheltuielilor cu anumite categorii de materiale și servicii, conform procedurilor operaționale legislative în vigoare.
Școala noastră este Centru Cambridge pentru pregătirea examenelor Cambridge ESOL.
Școala „Varlaam Mitropolitul” este școală parteneră în două proiecte Erasmus +, în unul fiind coordonator: Europe 1 to 4: Learning through new methodologies (Belgia, Spania, România) și Sharing our Treasures for a better future (România, Polonia, Spania, Portugalia, Italia, Grecia, Cipru).
Scrie-ne un mesaj