Concursul „Varlaam. Bucuria Cunoaşterii” bate la uşă

Ateliere Ai Copil

Concursul „Varlaam. Bucuria Cunoaşterii” bate la uşă

Marţi, 2 Decembrie 2014

De câteva zile, la Şcoala „Varlaam Mitropolitul” este forfotă. În timp ce învăţătorii şi profesorii stau aplecaţi asupra unor coli pline de subiecte, cei mici zâmbesc complice. Ei ştiu că peste câteva zile vor participa, alături de părinţii lor şi de colegi de la alte şcoli din Iaşi, la Concursul „Varlaam. Bucuria Cunoaşterii”, o competiţie inedită ajunsă la cea de-a doua ediţie.

Părinţi şi copii, competitori într-un concurs de suflet

Matematică, Religie, Geografie, Istorie, Limba Română. Desen şi jocuri creative, acestea sunt probele de concurs care le plac cel mai mult copiilor din clasa a IV-a de la Şcoala „Varlaam Mitropolitul”. I-a atras mult ideea unei întreceri alături de părinţii lor şi nu păreau deloc să aibă emoţii. Proba de creativitate, la care vor părticipa alături de cei mari, va fi cea mai aşteptată. Copiilor le place să picteze, să danseze, să creeze lucruri din tot felul de materiale, aşa cum au făcut în timpul Şcolii de Vară, dar şi la ediţia anterioară, din primăvară. Deliei îi place foarte mult engleza, dar fiindcă la concurs nu este o astfel de probă, îşi va arăta iscusinţă la Matematică, la fel ca şi Ana, Laetiţia, Vaiva şi Rareş. Geogiana iubeşte mult Limba Română , iar Ioan Matei va fi fericit să dea răspunsurile cele mai bune la Religie.

Concursul „Varlaam. Bucuria Cunoaşterii” vine să vorbească într-un mod real şi autentic despre valorile promovate şi practicate în Şcoala Primară şi Gimnazială „Varlaam Mitropolitul” şi Grădiniţa „Buna Vestire” din cadrul Fundaţiei “Varlaam Mitropolitul” şi este o ocazie excepţională pentru părinţi să trăiască alături de copiii lor o experienţă competitivă. Este o premieră în Iaşi prin formula de organizare – elevii vor participa alături de cei mari la unele probe, situaţie care nu se regăseşte în nicio întrecere. Aşezaţi din nou în bănci, adulţii vor învăța sau îşi vor reaminti despre cum este să participi la concurs, copiii vor afla lucruri noi despre ei şi se vor pregăti mai bine pe viitor şi, de ce nu, va fi o încălzire bună și relaxantă pentru orice alt concurs care va urma! „Ca şi la prima ediţie, copiii vor fi provocaţi atât din punct de vedere emoţional, cât şi al cunoştinţelor generale. Va fi un moment frumos, în care părinţii vor înţelege mai bine prin ce trec copiii lor aflaţi într-un concurs“, a spus Cristina Gheorghe, directorul executiv al Fundaţiei “Varlaam Mitropolitul”.

Emoţii răsplătite cu premii

La prima ediţie, şcolarii au obţinute rezultate bune, au dat dovadă de creativitate şi au arătat că nu se tem foarte mult de o întrecere. „Mi-a plăcut foarte mult ideea apropierii de părinţi într-un concurs, adulţii vor simţi real trăirile copiilor.  Pentru elevi este foarte bun fiindcă elimină superficialitatea. Când eşti într-o întrecere cauţi să dai ceea ce este mai bun din tine, înveţi să-ţi gestionezi emoţiile, să alungi teama. Mai este şi plăcerea de a-ţi verifica toate cunoştinţele, să afli la ce obiect  stăpâneşti mai bine informaţiile, să vezi unde mai ai de lucru”, a fost de părere Irina Bazon, învăţătorul clasei a IV-a de la Şcoala Primară „Varlaam Mitropolitul”.

La concurs va avea loc o probă transdisciplinară, prin care elevii îşi vor verifica bagajul în ceea ce priveşte Limba română, Matematica, Geografia, Istoria, Educaţia religioasă, abilităţile legate de comunicare şi dezvoltare personală, urmată de o alta de creativitate.

Ca şi la prima ediţie, premiile vor fi generoase: o excursie inedită „Descoperă România” pentru primii 25 % din participanţi, clasaţi în ordinea punctelor finale şi alte premii surpriză. Părinţii pot câştiga un loc gratuit la următorul Atelier „Ai copil! Învaţă să fii părinte!”, susţinut de psihologi şi traineri cunoscuţi.

Elevii înscrişi sunt aşteptaţi la Şcoala „Varlaam Mitropolitul” sâmbătă, 13 decembrie, începând cu ora 9. Veniţi, va fi interesant să participaţi la un concurs alături de părinţii voştri!

Înapoi
DOXOLOGIA Media, Mitropolia Moldovei si Bucovinei | © 2012 scoalavarlaam.ro