Școala Altfel - "Să știi mai multe, să fii mai bun!"

Școala Primară

Școala Altfel - "Să știi mai multe, să fii mai bun!"

Luni, 25 Aprilie 2016

   Elevii din ciclul primar, de la Școala "Varlaam Mitropolitul", au dat curs invitației la creativitate, joc și dezvoltare cognitivă în această săptămână de școală altfel, "Să știi mai multe, să fii mai bun!". Au învățat cum să acorde primul ajutor, ce să facă în situații de urgență și care sunt cele mai importante lucruri de care trebuie șă țină seama în situația în care cel de lângă ei se află în pericol. Au trecut, cu pași repezi, la activități și jocuri sportive, dar și la jocuri de mișcare în limba engleză. Au continuat cu o serie de activități artistice, atât în cadrul Atelierelor meșteșugărești, cât și în cadrul Asociației „Edu Funny Fest".

   Au făcut cunostință cu Zumba Kids, au intrat în rolul Micilor Cercetași, au jucat "Șah uman", au învățat câteva ritmuri africane la Capoeira, au studiat roci și au participat la atelierele de gătit. Creativitatea și implicarea celor mici au lasat cele mai valoroase și artistice "urme" pe unul dintre holurile școlii noastre.

   Pentru ca activitățile să respecte valorile acestei școli, elevii au avut parte și de o Liturghie catehetică pe înțelesul celor mici și au încheiat cu cele mai grozave desene pe asfalt. Teatrul de Buzunar a adus multă veselie și hohote de râs în rândul celor mici și i-a inspirat pentru următoarea activitate de  educație antreprenorială din cadrul Organizației J.A. Romania. Bucuria, implicarea responsabilă, deschiderea și curiozitatea elevilor au dat tonul tuturor activităților din această săptămână, iar produsul muncii lor a adus multă satisfacție în rândul elevilor, profesorilor, dar mai ales în rândul părinților. Au împletit, cum nu se putea mai bine, noțiunile învățate până la acest moment și au dat cele mai grozave răspunsuri, au negociat, în limba engleză, prețurile pentru produsele cumparate în vederea realizării semnelor de carte și au îmbinat muzica, dansul, sportul și activitățile artistice pentru a realiza cele mai frumoase felicitări de Paște, au participat cu mult entuziasm la activitatea de încondeierea ouălor și au petrecut cele mai placute momente de relaxare în foișorul din curtea școlii. Picnicul organizat în ultima zi din această săptămână a demonstrat că este un bun prilej pentru a oferi și a primi feed-back, cât și pentru a celebra întreaga activitate din săptămâna "Să stii mai multe, să fii mai bun!".

Înapoi
DOXOLOGIA Media, Mitropolia Moldovei si Bucovinei | © 2012 scoalavarlaam.ro