"Natura, joc si cunoastere"

Școala Primară

"Natura, joc si cunoastere"

Marţi, 19 Iulie 2016

 Atelierul experiențial "Natura, joc și cunoaștere" cu mare parere de rău că a durat așa de puțin, a ajuns, totuși, la final! A fost o săptămână plină, una cu bucurie, cu aflări de noi necunoscute. Au descoperit natura așa cum este ea: plină de mistere, sălbăticie și frumuseți!

Drumeția la Rezervația Repedea -ghidați de doamna Ilinca Drăgan, a fost presărată de momente unice, pline de bucurie maximă. Sălbăticia frumoasă a peisajului, grotele explorate cu mare interes de către copii și frumusețea pădurii Bârnova, în toată spledoarea și muzicalitatea ei, au făcut să le freamăte inimile, mai ales după un urcuș nu foarte prietenos. 
Însă bravii copii au învățat cum pot face față drumului sinuos spre inima naturii și au luat în piept potecile abrupte fără prea mari emoții, împrietenindu-se imediat cu cărările întortocheate și vegetația spontană care le "mângâia" picioarele.

S-au pus întrebări despre urși, lupi și, de ce nu, despre dinozauri; în asemenea grote impozante, doar aceste din urmă animale ar fi putut să-și găsească adapostul!  S-au minunat de cochiliile fosilizate atent studiate cu lanternele, au cercetat și găsit florile după imaginea lor listată, au cunoscut arbori protejați, au multumit naturii pentru darurile ei, au lasat pietrele acolo unde erau, au aflat că si sub ele cineva, o insectă mică își poate avea căsuța împreună cu familia ei.

Au mulțumit toți mamei-natură și și-au luat rămas bun de la ea cu mare părere de rău; au îmbrățișat copacii la final și au  trimis un gând naturii care ne ocrotește mereu.
 

A fost o săptămână cu "Natura, joc și cunoaștere"!

Înapoi
DOXOLOGIA Media, Mitropolia Moldovei si Bucovinei | © 2012 scoalavarlaam.ro