Colecția cu sute de bucurii

Școala Primară

Colecția cu sute de bucurii

Luni, 4 Aprilie 2016

  Peste o sută de proiecte, făcute de o sută de copii din o sută de piese. Peste o sută de momente de familie și sute de zâmbete și aplauze s-au auzit, timp de câteva zile, din sălile de clasă ale școlii noastre.

  Copiii, alături de familiile lor, au participat la unul dintre cele mai îndrăgite proiecte – “100 de zile de școală”. Ei au prezentat diferite colecţii personale alcătuite din 100 de piese, realizate împreună cu părinţii, machete și chiar spectacole.

  Proiectul este, în fapt, o poveste pe care copiii o rescriu în fiecare an și care ne arată pasiunile lor, legătura frumoasă pe care o au cu familia (în echipă regăsindu-se de multe ori și bunicii, nu doar păinții și frații sau surorile, acolo unde este cazul), cu învăţătorii și cu toți cei alături de care lucrează zi de zi. În plus, are și un scop foarte bun, cel de a-i obișnui să urmărească un proiect pe termen lung, să-l finalizeze, apoi să-l prezinte colegilor. Odată ce tematica a fost stabilită, fiecare copil împreună cu familia sa începe să lucreze la ceea ce, peste 100 de zile de şcoală, vor prezenta publicului. Zi de zi se schimbă idei, se migălesc lucruri asfel ca totul să fie bine la final.

  Povestea celor 100 de zile de școală a arătat cât de creativi sunt copiii noștri, cât de frumos lucrează în echipă și cu câtă bucurie împărtășesc din experiențele lor. Miriam a venit cu 100 de balerine, ea însăși fiind aspirantă la un spectacol pe scenă, în lumina reflectoarelor. Alex a realizat, împreună cu familia lui, macheta unei gospodării țărănești, folosind pastele drept materiale de construcție. Nici n-ai fi spus că nu a folosit elemente adevărate, așa de atent construit era totul. În curte erau chiar și animale, inclusiv albinuțe și melci, care își găsiseră loc pe lângă un car, aproape de casă. 100 de mașini, tot atâtea păpuși, flori și icoane au fost alte propuneri, alături de tablouri realizate dintr-o sută de semințe, de colecții de semne de carte, de fluturași ori de mesaje cu mulțumiri. Floarea gândurilor bune completa frumos un tablou realizat din piese din hârtie măiestri răsucite prin quilling. O sută de roboți și școala noastră construită dintr-o sută de piese, o sută de amprente ale colegilor ori un mini-spectacol oferit de Catinca, o copilă minunată care a cântat la o sută de pahare au completat proiectul din acest an. Surprizele au continuat cu “Momentul familiei”, părinții și copiii deopotrivă pregătind mini-spectacole. Dans, muzică, scenete cu super-eroi, aplauze, zâmbete și multă bucurie împărtășită între părinți și învățători care au același vis – de a-i vedea pe copii oameni mari, care vor ști să dea vieții un sens, care vor ajuta la creșterea comunității în care vor trăi și care vor da mai departe ceea ce au primit – credința că nimic nu se poate construi fără educație, seriozitate și fără ajutorul lui Dumnezeu. 

Înapoi
DOXOLOGIA Media, Mitropolia Moldovei si Bucovinei | © 2012 scoalavarlaam.ro