Cercetașii în acțiune!

Școala Primară

Cercetașii în acțiune!

Miercuri, 3 August 2016
  Prima zi a atelierului „Cercetașii în acțiune” a debutat cu un brainstorming pe tema „Ce știm despre cercetași?”. Au continuat cu  intonarea imnului cercetașilor și cu o serie de prezentări despre istoria cercetășiei.  Au stabilit primele reguli pe care să le urmeze în această săptămână și au intrat în febra jocurilor de mișcare, atenție, cooperare, coordonare și de strategie.

  În cea de-a doua zi a atelierului s-au adunat în grădina primitoare a școlii, unde au făcut înviorarea pe imnul cercetașilor, au continuat cu jocul „Fli-Flai-Flo” și s-au pregătit pentru atelierul de pictură.
Împărțiti pe patrule (șase la număr), au stabilit numele patrulei, un strigăt, funcțiile de lider și stegar, apoi au trecut la pictarea steagurilor.
Ca în fiecare zi, copiii s-au bucurat de activitățile relaxante în limba engleză, dar și de întâlnirea plină de creativitate cu psihologul nostru.
Elevii au fost foarte încântați de ideea de a lucra în echipă/patrulă și au dat dovadă de implicare, creativitate, responsabilitate, acceptare, împărtășire și multă voioșie.

  Experiența propriu-zisă din cadrul atelierului „Cercetașii în acțiune” a început cu înviorarea.  Elevii și-au luat în serios rolul de cercetaș și au participat cu mare interes. Au continuat  cu un icebreaker, apoi au trecut la prezentarea patrulelor,a strigătului specific fiecărei echipe, la expoziția steagurilor și la jocurile specifice cercetășiei.
Întreaga zi a fost dedicată activităților în aer liber și asta a fost foarte atractiv pentru cei mici. Au făcut cunoștință cu un nou joc „Scout Ball”. Au fost plini de energie și foarte încântați de jocurile propuse.
În spre sfârșitul zilei au participat cu mare curiozitate la montarea unui cort și au fost dornici să petreacă înăuntrul cortului câteva minute. Plini de entuziasm, s-au întors la jocurile „British Bulldogs” și „Gasca”. Au fost atât de bucuroși de jocurile desfășurate în aceste zile, încât au acceptat cu greu pauza de odihnă și încheierea activităților.

  A patra zi de atelier a debutat cu activitatea doammnei psiholog în foișorul nostru drag, apoi au trecut la jocurile atractive și pline de creativitate, organizate de cercetașii noștri voluntari.
Au realizat cele mai interesante suporturi pentru ouăle care au aterizat de la o distanță foarte bine delimitată. Fiecare patrulă a dat dovadă de creativitate, implicare, cooperare și multă hărnicie în confecționarea acestor dispozitive, apoi au stat cu sufletul la gură ca să vedă cât sunt de rezistente atunci când oul este aruncat.

  Vineri s-au încheiat activitățile din cadrul atelierului „Cercetașii în acțiune”, dar și întreaga aventură a Școlii de Vară.  Activitatea de celebrare i-a adunat, cu mic, cu mare, în mansarda școlii.  Alături de cercetașii-lideri, cei mici au prezentat cu emoție patrula cu toate elementele specifice: nume, steag, strigăt, rolurile principale, apoi am intonat Imnul Cercetașilor. Nu au lipsit aplauzele, ședința foto și nici diplomele de „lupișori” – prima treaptă a cercetășiei.
După festivitate cu toții s-au relaxat printr-un Tresure Hunt: Pânza de păianjen (cu sfoara); Omida (castronul deasupra capului); Gulguța (atelier handmade). Și astfel bateriile s-au încărtcat cât să le ajungă pentru toată vacanța.

Puteți urmări aici momentele surprinse în școala de vară.
Înapoi
DOXOLOGIA Media, Mitropolia Moldovei si Bucovinei | © 2012 scoalavarlaam.ro