Tainele baschetului pe înţelesul şcolarilor

Evenimente

Tainele baschetului pe înţelesul şcolarilor

Vineri, 10 Iulie 2015

Baschetul este unul dintre cele mai răspândite sporturi de echipă din lume, se caracterizează prin fineţea, precizia şi fantezia exerciţiilor tehnice şi tactice. Sportivii au calităţile fizice deosebite, sunt înalţi, supli, au spirit de echipă, sunt inteligenţi şi au rezistenţă psihică, toate fiind caracteristici ale multor campioni. Într-o partidă câştigă cel care adună cele mai multe puncte, care se pot achiziţiona prin aruncarea mingii (ochire) prin coş de sus. Echipa care adună mai multe puncte la finalul partidei câştigă. Sportivii înaintează mingea pe teren  prin driblare sau prin pasarea altor coechipieri. Cei care care greşesc sunt penalizaţi şi chiar pot primi restricţii asupra modului în care este folosită mingea.

Copiii au aflat care este poziţionarea jucătorilor, dar şi amănunte despre  structurile ofensive şi defensive. Sportivii cei mai înalţi ocupă centrul terenului sau una dintre cele două poziţii de înaintare. Cei mai mici de statură sau care sunt mai rapizi ocupă poziţia de pază.

Într-un meci de baschet sunt mereu prezente două echipe, fiecare având câte cinci jucători. Scopul sportivilor este să arunce mingea de cât mai multe ori în coşul adversarilor şi să încerce echipa adversă să înscrie. Câştigă, evident, echipa care are cele mai multe puncte la final.

Copiii de la Şcoala “Varlaam Mitropolitul” s-au distrat foarte bine pe terenul de sport, pe care îşi doresc să ajungă cât mai des. Coşurile şi sfaturile antrenorului le-au fost de mare folos. “A fost super tare”, a spus Damiana, completată de Alex, de la care am aflat că a dat multe coşuri şi care ne-a învăţat şi un truc -- ”Dacă te aşezi sub coş poţi să arunci mingea mult mai uşor”.

Prima săptămână din Şcoala de Vară s-a încheiat cu multe zâmbete şi bucuria de a fi fost din nou împreună. Pe terenul de sport de la şcoala  veselia este mereu în creştere exponenţială.

Maria Poinescu

Înapoi
DOXOLOGIA Media, Mitropolia Moldovei si Bucovinei | © 2012 scoalavarlaam.ro