Ateliere „Ai copil.Învață să fii părinte!”

Istoric Ateliere Ai Copil. Învață să fii părinte

18 Martie 2015
Am fost la doua ateliere sustinute de Maica Sofronia Radulescu, menite sa ii ajute pe parinti sa devina parinti mai intelepti. In cadrul cursului, destul de repede iti constientizezi limitele ca parinte, generate de propria educatie primita de la mama si de la tata, de mediul in care ai trait si de cat de bine ai digerat experientele negative de pana acum. Iti cam vine sa te dai cu capul de pereti, insa te mai relaxezi dupa ce Maica Sofronia iti da de inteles ca exista solutii, iar tu esti inconjurat de alti parinti care, prin deschiderea lor de a face lucrurile mai bine, te incarca si pe tine cu o doza bunicica de credinta ca poti.
12 Ianuarie 2015
„Neuroştiinţa în slujba educaţiei copilului tău” este o nouă propunere de atelier organizat în cadrul „Ai copil. Învață să fii părinte!” de către Centrul de Formare și Inovare al Fundației “Varlaam Mitropolitul”.
2 Decembrie 2014
Pe 28 şi 29 noiembrie a avut loc un nou atelier din cadrul evenimentelor  “Ai copil. Învaţă să fii părinte!” . Maica Sofronia, profesor de Comunicare și Dezvoltare personală la Școala ”Varlaam Mitropolitul” şi formator în cadrul Centrului de Formare şi Consiliere „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” a susţinut atelierul cu titlul „Neuroştiinţa în slujba educaţiei copilului tău” - după metoda lui Daniel Siegel și Tina Bryson. Cei 16 participanţi au descoperit o metodă prin care se pot conecta mai uşor la copiii lor în momentele cele mai tensionate. Au descoperit cum funcţionează creierul copiilor şi au ajuns la concluzia că „Părinţii sunt împreună creatori cu Dumnezeu şi contribuie la dezvoltarea creierului copiilor” . Întâlnirea a avut ca subiect principal „conectarea” iar pe parcursul atelierului s-au discutat principiile, etapele şi beneficiile ciclului de conectare iar la final, în cadrul unui joc de rol, s-au pus în practică strategii de redirecţionare a comportamentului copilului.
28 Noiembrie 2014
Sâmbătă, 22 noiembrie 2014, Maica Sofronia a susţinut atelierul “Cum comunic cu copilul meu așa încât să-l înțeleg și să mă asculte?". La curs au participat atât părinţi cât şi cadre didactice sau tineri dornici să se cunoască pe sine mai bine. Multe conştientizări, descoperiri şi poveţe de pus în practică i-au făcut pe cei prezenţi la atelier să recomande cu încredere şi căldură cursurile şi atelierele "Ai copil. Învaţă să fii părinte!"
4 Noiembrie 2014
Tu, ca părinte vei învăţa: să foloseşti funcţionalitatea creierului în educaţia copilului; să te conectezi la starea copilului şi beneficiile pe termen scurt şi lung din relaţia cu el; cum să transmiţi un mesaj copilului fără să-l răneşti şi într-un mod în care să se simtă în siguranţă;  cum îl poţi ajuta pe copil să înţeleagă ce simte şi care sunt responsabilităţile lui, să aibă empatie şi cum să îl stimulezi să repare un comportament nedorit.
4 Noiembrie 2014
Şcoala Varlaam organizează un nou atelier „Ai copil. Învaţă să fii părinte.” Tema a fost aleasă în concordanţă cu nevoile și preferințele părinților exprimate în cadrul ultimelor conferinţe “Ai copil” dar şi luând în considerare problemele tot mai acute care apar datorită comunicării deficitare care se realizează între părinţi şi copiii lor.
22 Septembrie 2014
Invitatul atelierului desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute a fost Urania Cremene, expert în parenting, acesta fiind şi subiectul întâlnirii. Prezenţi în număr mare, participanţii au dovedit un interes sporit pentru parenting, ceea ce arată şi grija lor faţă de educaţia celor mici.
25 Iulie 2014
Şcoala Varlaam Mitropolitul vă invită la primul atelier de Parenting susţinut la Iaşi de Urania Cremene, expert în Parenting și certificată în exclusivitate pentru România de către Parent’s ToolShop Inc SUA.
DOXOLOGIA Media, Mitropolia Moldovei si Bucovinei | © 2012 scoalavarlaam.ro