"Neuroștiința în slujba educației copilului tău"'- atelier în premieră la Şcoala Varlaam

Editorial

"Neuroștiința în slujba educației copilului tău"'- atelier în premieră la Şcoala Varlaam

Marţi, 2 Decembrie 2014

Pe 28 şi 29 noiembrie a avut loc un nou atelier din cadrul evenimentelor  “Ai copil. Învaţă să fii părinte!” . Maica Sofronia, profesor de Comunicare și Dezvoltare personală la Școala ”Varlaam Mitropolitul” şi formator în cadrul Centrului de Formare şi Consiliere „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” a susţinut atelierul cu titlul „Neuroştiinţa în slujba educaţiei copilului tău” - după metoda lui Daniel Siegel și Tina Bryson.

Cei 16 participanţi au descoperit o metodă prin care se pot conecta mai uşor la copiii lor în momentele cele mai tensionate. Au descoperit cum funcţionează creierul copiilor şi au ajuns la concluzia că „Părinţii sunt împreună creatori cu Dumnezeu şi contribuie la dezvoltarea creierului copiilor” . Întâlnirea a avut ca subiect principal „conectarea” iar pe parcursul atelierului s-au discutat principiile, etapele şi beneficiile ciclului de conectare iar la final, în cadrul unui joc de rol, s-au pus în practică strategii de redirecţionare a comportamentului copilului.

Doamna Elena, unul din participanţi ne împărtăşeşte:

„Dragi părinţi, doritori de a învăţa...

Ce anume? Despre un univers superb pe care încă nu ştim să-l explorăm, sufletul fertil al unui copilaş, ce vrea să-ţi spună să-i fii alături, să-l înţelegi şi să-i cunoşti tot universul fără a pune etichete.

Poate te-am făcut curios, de aceea dte invit la un atelier ce învaţă un părinte cum funcţionează creierul şi mai exact cum construim casa sufletului copilului.

Suntem împreună lucrători cu Dumnezeu ca al nostru copil să aibă un suflet sănătos şi armonios.”

Înapoi
DOXOLOGIA Media, Mitropolia Moldovei si Bucovinei | © 2012 scoalavarlaam.ro